Известие

Collapse
No announcement yet.

Скоростен лост и неговото скъсяване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от zimin Покажи съобщение
    неудобно за стигане? че какво ще му е неудобното за стигане? при скъсяване на лоста се скъсява и хода на движение,поне аз с такава идея искам да го скъся за да не ми се разхожда ръката по 100 километра от първа за 2ра.Възможно е единствено ако имаш подлакътник да ти дойде ниско лоста и тогава да ти е неудобен за стигане,но при положение,че нямаш не виждам какво искаш да кажеш.И други коли със скъсявани лостове съм пипал и пак само положителни впечатления
    Е това с хода на лоста не го знаех, но тук се направи 1 заключение и всякакви коментари нататък са си чист спам. Скъсяваш лоста ако нямаш подлакътник , ако имаш не го бараш защото няма да го стигаш.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от zimin Покажи съобщение
      неудобно за стигане? че какво ще му е неудобното за стигане? при скъсяване на лоста се скъсява и хода на движение,поне аз с такава идея искам да го скъся за да не ми се разхожда ръката по 100 километра от първа за 2ра.Възможно е единствено ако имаш подлакътник да ти дойде ниско лоста и тогава да ти е неудобен за стигане,но при положение,че нямаш не виждам какво искаш да кажеш.И други коли със скъсявани лостове съм пипал и пак само положителни впечатления
      Елементарна физика. Лост. Скъсяването от страната за която говорим води до увеличаване на усилието необходимо за превключване.
      Колега, не мисля че проблема ти е в разхождането на ръката, както и проблема на тези които си слагат сини габарити не е в това че другите не светят добре. Ако наистина караш "гушнал" волана наистина нямаш проблем да стигнеш и по къст лост та дори и да си изтриеш предното стъкло без да се налага да се навеждаш. Положителните впечатления при скъсяван лост са само в главата.(Ако си махнеш гърнето на ауспуха си мислиш че колата ти върви по бързо, защото бръмчи, но обикновенно ефектът е обратен)

Колега fiore и твоето полулегнало положение не е най-правилното, но на теб ти е удобно, нали
      Кое е правилното положение.
      Мога да ти изредя няколко (+)са:
      * При рязко спиране, натоварването на кръста е по малко за сметка на ръце и крака;
      ** Доста по безопасно при евентуални произшествия;
      *** Удобство, особенно при по дълго пътуване(аз активно си ползвам и облегалката за врата)
      и няколко (-) са:
      * зад теб хората се чувстват леко притеснени;
      **гледаш малко по от ниско и ти се губи муцуната на колата;
      *** по трудно стигаш скъсен скоростен лост;))
      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
      sprint tropheo
      155/1.8
      156/2.0 Selespeed

Comment

Не знам за какво усилие въобще говорим. Това да не е Зил.
        Няма никакво усилие.
        А за позицията на шофьора не искам да водим безмислен спор, защото всеки си има право на мнение. Моето е коренно различно от твоетео
        FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
        LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
        LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
        LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
        ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
        LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Първоначално публикувано от INTEGRALE Покажи съобщение
          ......Това да не е Зил.
          Няма никакво усилие...................

Не е ЗИЛ. И понеже и аз не съм Алфаджия , а алфист затова и защитавам тази си теза.:р
          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
          sprint tropheo
          155/1.8
          156/2.0 Selespeed

Comment

Аз също мислих дали да скъсявам лоста, но се отказах - не мисля че е практично, изглежда по добре, но лично аз предпочитам първото......
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
              Не е ЗИЛ. И понеже и аз не съм Алфаджия , а алфист затова и защитавам тази си теза.:р
              По-горе имах предвид, че съм на противоположно мнение за позицията на шофьора, а не за скъсяването на лоста.
              Аз не бих си го направил, както и повечето подобни "тунинг" истории. но така я взех и се оказа наистина удобно и приятно
              FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
              LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
              LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
              LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
              ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
              LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Ще използвам темата за да попитам дали някой е сменял топката на лоста при JTD, със друг тип, защото моята не ми харесва особено?
                Аlfa romeo 156 2.0 T.S. 2000, Opel combo C

Comment

"*** по трудно стигаш скъсен скоростен лост;))"
                  добре да речем,че си на трета.С дългия лост или с късия ще ти е по лесно да го стигнеш при твоето пулулегнало положение? искам да видя каква ти е логиката.
                  с дългия лост ще ти е по лесно да го стигаш като си на 2ра,4та и задна,а на 1ва,3та и 5та ще е с няколко санта по напред/по-далеч от теб/ към пепелника.
                  При скъсен лост ще ти се отдръпне с няколко санта при 2ра,4та и задна,но за сметка на това ще се приближи при 1ва,3та и 5та. Само аз ли ги виждам така нещата?
                  Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Първоначално публикувано от kibika Покажи съобщение
                    Ще използвам темата за да попитам дали някой е сменял топката на лоста при JTD, със друг тип, защото моята не ми харесва особено?
                    Аз искам да питам същото - оня ден ходих в близкия "тунинг" магазин, и питам за Алфа дали има топка за повдигащата задна, той вика ей ги гледай, колкото искаш - прибирам се аз, изтърбушвам моята, слагам оная - не става - вдигащата се чест не влиза под топката - оня в магазина почва да се чуди, дава друга - същата работа - пита ме - "Абе какъв модел Опел е това?" - взех си парите, и дадох кръгом......
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

хахахахахахха,така ли те изгаври
                      че защо точно опел
                      Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                        Аз искам да питам същото - оня ден ходих в близкия "тунинг" магазин, и питам за Алфа дали има топка за повдигащата задна, той вика ей ги гледай, колкото искаш - прибирам се аз, изтърбушвам моята, слагам оная - не става - вдигащата се чест не влиза под топката - оня в магазина почва да се чуди, дава друга - същата работа - пита ме - "Абе какъв модел Опел е това?" - взех си парите, и дадох кръгом......
                        На един колега с една 2.4 jtd му смених топката с алуминиева /за 24 лв./,стана перфектно.
                        sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Първоначално публикувано от toshko69 Покажи съобщение
                          На един колега с една 2.4 jtd му смених топката с алуминиева /за 24 лв./,стана перфектно.
                          Би ли качил някоя снимчица да видим как е станало и да споделиш каква е топката и от къде си я взел?
                          Аlfa romeo 156 2.0 T.S. 2000, Opel combo C

Comment

Първоначално публикувано от kibika Покажи съобщение
                            Би ли качил някоя снимчица да видим как е станало и да споделиш каква е топката и от къде си я взел?
                            Сега ще се обадя на колегата,той има регистрация във форума и ще го карам да снима и качи някоя снимка.
                            sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Първоначално публикувано от toshko69 Покажи съобщение
                              Сега ще се обадя на колегата,той има регистрация във форума и ще го карам да снима и качи някоя снимка.
                              ето ги снимките ........ и аз мислех да скъсявам лоста, но така смятам че е по добре от преди .....поне за мен
                              Attached Files

Comment

Идеална е, откъде я има - на теория всякаква ми върши работа че сегашната е аут.....

Comment

Working...
                                X